Spartips för småföretagare

När man är en småföretagare kan varje liten krona vara viktig. Även om en del har en bild av att företagare i alla storlekar är rik överklass så är verkligheten inte riktigt så. Det finns många som hankar sig fram och försöker få sitt företag att lyfta. Speciellt den första tiden kan vara tuff. Hur lång denna tidsperiod är beror på vilken typ av företag man driver.

Jag tänkte dela med mig av lite spartips som kan vara bra att tänka på när man är en ny småföretagare. Det viktigaste tänket är: alla bäckar små. D.v.s. varje liten kostnad gör skillnad i längden. Här kommer två områden att tänka på.

Kontor

För det första fundera över om ni behöver ett kontor eller kan arbeta hemifrån. Och behöver ni ett kontor tänk på var ni har det och storlek. Det är stora skillnader i hyra om ni har ett kontor som inte ligger på det hetaste stället mitt i city och varje kvadratmeter kostar pengar. Tänk över hur viktigt det är för ert företag med vilket kontor ni har. Kommer ni att få mer pengar in om ni har ett större kontor eller ett mer centralt?

Kontorsmaterial

Här brukar det inte handla om jättestora kostnader men som sagt tänk många bäckar små. Beroende på verksamhet kan det vara skillnad på hur mycket som kan sparas och vad som ni kan spara in på. Men se över varje litet inköp. Det finns de som säljer billigt om man söker online efter till exempel skrivarpapper, mappar och bläckpatroner. När det kommer till den sistnämnda har jag hittat en sida som heter 123ink.se som har bra priser på bläckpatroner och toner som passar till just din skrivare .