Satsa på en karriär inom vården eller rekrytering!

Allt för många kvinnor intellektualiser valet av yrke istället för att följa sina hjärtan.

Det ligger i kvinnans biologi att vilja arbete med vård av andra människor och eller i kontakt med barn. Faktum är att de yrkesgrupper som känner sig mest tillfredställda efter en arbetsdag är de som har kontakt med andra människor i hög utsträckning.

Ärligt talat vem vill spenderar hela dagarna framför en dator när man kan träffa och intragera med människor?

Visst, de finns problem inom kvinnodominerade yrken, men det beror mest på arbetsbelastningen och inte arbetsuppgifterna i sig självt säger de flesta.

Om det verkligen inte ligger för dig attt tänka som en man, alltså logiskt, ska du absolut välja en karriär inom teknik, men om du vet mig dig att logik inte är din starka sida kommer du inte finna själslig nöjdhet. Det a la mod just nu på att öka mängden kvinnor inom tech. Bland kvinnor som söker sig till den här typen av utbildningar så hoppas i själva verket de flesta av redan i utbildningsstadiet.

Vill du ha ett harmoniskt hem där barnen följer dig,  känslorna är under kontroll (deras och dina) alla sover bra och din familjekultur gör att alla känner sig älskade och säkra? Bli en hemma mamma! Det finns 10,000 orsaker att stanna hemma och varför det kommer göra dig lycklig. Claudia listar det bra.

Tipset är att inte lyssna på media och istället följa dina instinkter.

ag lämnade mitt stressiga yrke inom finans på Zensum bakom mig och har aldrig tittat tillbaks.