Att våga avgränsa och hitta sin grej

Per Frykman har föreläst på Sisters in Business tillsammans med sin kollega Karin Sandin. Fantastiska människor som arbetar med personligt rykte. Sisters clubmedlemmar var inbjudna på frukost och föreläsning. Per pratade om vikten av att våga satsa på sin nisch, som entreprenör och jag insåg hur spretigt jag arbetar idag. Jag gick in med en idé om rekrytering i sociala nätverk och har därefter utvecklat mitt koncept till sociala mediestrategier och entreprenörskap. Nu jag är fortfarande inne på mitt första år som egen företagare så jag ska ge mig själv tiden att komma fram till vad som känns mest rätt.

I boken ”Good to Great” pratar författaren om igelkottskoncept vilket handlar om att få ihop olika delar och därefter skapa sitt koncept och sedan hålla sig till det. Det handlar mer om att skala bort än att välja ut. Att skriva ”att göra listor” är vanligt men att skriva ”att sluta göra listor” är ofta mer effektivt.

Under första året som egen företagare vågar du ofta inte, och har heller inte råd, att säga nej till uppdrag. Det kan vara positivt att prova på olika saker. Genom att göra det bygger man upp en bred kompetens, vilken kan komma till användning i olika nätverkssammanhang och ge ett bredare perspektiv. Jag tror dock att det är viktigt att med tiden våga satsa smalt och sikta på mästerskap. Att våga utveckla den talang man har inom något man brinner för och som också går att leva på.

Att driva eget företag är att ha möjligheten att gå åt vilket håll du vill. Det vore dumt att inte ta den möjligheten, samtidigt kan för stor bredd göra att du aldrig sticker ut och stannar vid ”duktig” när du skulle kunna bli bäst. Läs mer om hur städföretaget i Växjö gjorde och historian ifrån dess grundare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.